Matjessill med gurka och gräddfil

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Matjessill med gurka och gräddfil

Matjessill är en sillklassiker på midsommar, här med tillbehör som krispig gurka, rödlök, gräddfil, dill och persilja. Enkel midsommarmat som i princip bara är att lägga upp på midsommarbordet. Den salta matjessillen gifter sig fint med den syrliga gräddfilen och gurkan ger gott tuggmotstånd.

Matjessill med gurka och gräddfil

Ingredienser

8 portioner
1   förp matjessill (à 570 g)
1   gurka
20 g  färsk dill
20 g  färsk persilja
1/2   rödlök
2 dl  gräddfil
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj glutenfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1384 KJ / 331 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater24.3 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesill med brynt citronsmör och ägg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med brynt smör, rödbetor och ägg
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessillpanna med rågbröd, örter och gräddfil
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryska sillen med honung och pepparrot
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga