Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matjessill med gurka och gräddfil

Matjessill är en sillklassiker på midsommar, här med tillbehör som krispig gurka, rödlök, gräddfil, dill och persilja. Enkel midsommarmat som i princip bara är att lägga upp på midsommarbordet. Den salta matjessillen gifter sig fint med den syrliga gräddfilen och gurkan ger gott tuggmotstånd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 förp matjessill (à 570 g)
  • 1 gurka
  • 20 g färsk dill
  • 20 g färsk persilja
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt matjessillen rinna av i ett durkslag.
  2. Skala och tärna gurkan grovt. Hacka dillen och persiljan grovt. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
  3. Blanda gräddfilen med dill och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera matjessillen med gräddfil, rödlök, gurka och nykokt färskpotatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj glutenfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(5)

Näringsvärde
Per portion

Energi
1384 kJ / 331 kCal
Läs mer om näringsvärden