Matjessill med gurka och gräddfil

0
0
Matjessill med gurka och gräddfil

Matjessill är en sillklassiker på midsommar, här med tillbehör som krispig gurka, rödlök, gräddfil, dill och persilja. Enkel midsommarmat som i princip bara är att lägga upp på midsommarbordet. Den salta matjessillen gifter sig fint med den syrliga gräddfilen och gurkan ger gott tuggmotstånd.

Skriv ut
Matjessill med gurka och gräddfil

Ingredienser

8 portioner
1
förp matjessill (à 570 g)
1
gurka
20 g
färsk dill
20 g
färsk persilja
1/2
rödlök
2 dl
gräddfil
-
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj glutenfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1384 KJ / 331 kCal
Fett 19.3 g
Kolhydrater 24.3 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept