Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Matjessill med gurka och gräddfil

(5)
30 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Matjessill är en sillklassiker på midsommar, här med tillbehör som krispig gurka, rödlök, gräddfil, dill och persilja. Enkel midsommarmat som i princip bara är att lägga upp på midsommarbordet. Den salta matjessillen gifter sig fint med den syrliga gräddfilen och gurkan ger gott tuggmotstånd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 förp matjessill (à 570 g)
  • 1 gurka
  • 20 g färsk dill
  • 20 g färsk persilja
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt matjessillen rinna av i ett durkslag.
  2. Skala och tärna gurkan grovt. Hacka dillen och persiljan grovt. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor.
  3. Blanda gräddfilen med dill och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera matjessillen med gräddfil, rödlök, gurka och nykokt färskpotatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj glutenfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1384 kJ / 331 kCal
Läs mer om näringsvärden