Parmesanrostade grönsaker med grillad luffarstek

3
0
Parmesanrostade grönsaker med grillad luffarstek

Grillad luffarstek med rostade grönsaker är gott att bjuda på till grillfesten. Köttet grillar du snabbt på grillen. Förbered ugnsrostad färskpotatis, morötter och knipplök med parmesan och panko – japanskt ströbröd. Till den grillade biffen gör du enkelt en sås av gräddfil och tapenade.

Parmesanrostade grönsaker med grillad luffarstek

Ingredienser

4 portioner
800 g tvättade små färskpotatisar
1 knippe morötter
ca 200 g knipplök
2 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
1 dl panko (japansk ströbröd) eller ströbröd
1 dl riven parmesan
ca 600 g luffarstek

Till servering

gräddfil
tapenad
sallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ, alternativt uteslut parmesan. Byt ut gräddfil mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2902 KJ / 694 kCal
Fett 297 g
Kolhydrater 501 g
Protein 528 g
Läs mer om näringsvärden