Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ryska sillen med honung och pepparrot

Rysk sill till midsommar, med honung, saltgurka, smetana och pepparrot. En krämig sill där sött möter salt och syrligt, som så ofta i det ryska köket. Sillen är både god och kontrastrik och en given snackis på midsommarbuffén. Hemlagad och snabblagad sill med gott om smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av, skölj och skär sillen i bitar. Finhacka gurkan.
  2. Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd ner sillen i röran.
  4. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.
  5. Garnera gärna med lite extra gräslök och gurka vid servering.
  6. Till servering: Servera sillen med kokt färskpotatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 5 saltgurkor
  • 4 dl smetana
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 dl hackad gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
Till servering
  • färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1597 kJ / 382 kCal