Ryska sillen med honung och pepparrot

14
1
Ryska sillen med honung och pepparrot

Rysk sill till midsommar, med honung, saltgurka, smetana och pepparrot. En krämig sill där sött möter salt och syrligt, som så ofta i det ryska köket. Sillen är både god och kontrastrik och en given snackis på midsommarbuffén. Hemlagad och snabblagad sill med gott om smaker.

Ryska sillen med honung och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
5 saltgurkor
4 dl smetana
2 msk pressad citronsaft
2 msk flytande honung
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl hackad gräslök
salt och nymalen svartpeppar

Till servering

färskpotatis

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Kerstin

2017-04-08

Gjorde denna sill till julbordet . Den är väldigt god, mycket fräsch och med sting i. Den blev mycket uppskattad! Jag ska göra den till påsk igen! Roligt med Smetana som jag aldrig använt tidigare.

Näringsvärde per portion

Energi 1597 KJ / 382 kCal
Fett 29.9 g
Kolhydrater 17.1 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden