Ryska sillen med honung och pepparrot
Rysk sill till midsommar, med honung, saltgurka, smetana och pepparrot. En krämig sill där sött möter salt och syrligt, som så ofta i det ryska köket. Sillen är både god och kontrastrik och en given snackis på midsommarbuffén. Hemlagad och snabblagad sill med gott om smaker.
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
5 saltgurkor
4 dl smetana
2 msk pressad citronsaft
2 msk flytande honung
2 msk riven färsk pepparrot
1 dl hackad gräslök
salt och nymalen svartpeppar
Till servering
färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.
Energi1597 KJ / 382 kCal
Fett29.9 g
Kolhydrater17.1 g
Protein11 g
Kommentarer
Hur länge håller sillen i kylen?
Wanda
2023-06-21Hej Wanda! Den håller säkert 1 vecka men hållbarheten beror även på hur länge sillen stått framme och det är viktigt med rena redskap både vid tillagning och på buffébordet. Så dofta och smaka på sillen innan du serverar den. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-22Gjorde denna sill till julbordet . Den är väldigt god, mycket fräsch och med sting i. Den blev mycket uppskattad! Jag ska göra den till påsk igen! Roligt med Smetana som jag aldrig använt tidigare.
Kerstin
2017-04-08