Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad korv med fransk potatissallad

Fransk potatissallad med nyttig bladspenat, rödlök och somrig färskpotatis. Oerhört god med vinägrett ringlad över sig. Tillsammans med rökig, grillad korv är rätten perfekt att ta med på picknicken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Skala och skiva löken. 
  3. Låt potatisen rinna av och skär den i skivor. 
  4. Varva den varma potatisen med spenat och lök i en salladsskål. Häll över vinägretten.
  5. Grilla korven på utegrill eller i grillpanna ca 5 min runt om.
  6. Servera korven med potatissalladen, bröd och körsbärstomater.

För alla

Kontrollera innehållet på korven om du inte tål mjölk, laktos, gluten, ägg eller soja.

Tips

Strö gärna några svarta oliver över salladen för extra smak och färg.

Gröna tipset: Servera salladen till grillade sojakorvar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 150 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 3 msk färdig vinägrett eller hemgjord
  • 1 paket grillkorv max 9% (à 400 g)
Till servering
  • bröd
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer