Kyckling i gräddsås med persiljestekta morötter
Bjud på saftig kycklingfilé i krämig gräddsås med persiljestekta morötter. En både lyxig och god rätt. Gräddsåsen får sin goda och krämiga smak av grädde, honung och soja. Persiljestekta morötter gör kycklingfilén sällskap på tallriken och tillsammans med nykokt potatis är måltiden redo att serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
3 morötter
1/2 kruka persilja
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Såg inte tipset i tid. Tog kycklinglår filé, minst lika gott!
Monica
2021-10-15Det var jätte gott
Linda
2021-05-16Riktigt gott och enkelt, kan med fördel utöka morötter och lök!
Cecilia
2017-05-05