Kyckling i gräddsås med persiljestekta morötter

93
5 Klimatsmart
Kyckling i gräddsås med persiljestekta morötter

Bjud på saftig kycklingfilé i krämig gräddsås med persiljestekta morötter. En både lyxig och god rätt. Gräddsåsen får sin goda och krämiga smak av grädde, honung och soja. Persiljestekta morötter gör kycklingfilén sällskap på tallriken och tillsammans med nykokt potatis är måltiden redo att serveras.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Kyckling i gräddsås med persiljestekta morötter

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
rödlök
3
morötter
1/2
kruka persilja
1 msk
olja
-
salt och peppar
4
kycklingfiléer
1 msk
smör eller margarin
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
honung
1 msk
soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

 

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Tillsätt 1/2 msk rödvinsvinäger (för 4 port)i slutet av stekningen i morötterna för lite mer smak.

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Cecilia

5/5/2017

Riktigt gott och enkelt, kan med fördel utöka morötter och lök!

Monika

3/9/2016

Mycket gott, lagom mycket av allt :)

Josefine

3/2/2016

Jättegott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 610 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept