Kyckling i gräddsås med persiljestekta morötter

Bjud på saftig kycklingfilé i krämig gräddsås med persiljestekta morötter. En både lyxig och god rätt. Gräddsåsen får sin goda och krämiga smak av grädde, honung och soja. Persiljestekta morötter gör kycklingfilén sällskap på tallriken och tillsammans med nykokt potatis är måltiden redo att serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2016

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
3 morötter
1/2 kruka persilja
1 msk olja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
2 tsk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk honung
1 msk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2552 KJ / 610 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stGott! Såg inte tipset i tid. Tog kycklinglår filé, minst lika gott!
Monica
Det var jätte gott
Linda
Riktigt gott och enkelt, kan med fördel utöka morötter och lök!
Cecilia
Mycket gott, lagom mycket av allt :)
Monika
Jättegott!!
Josefine
Åh så gott! Vi satte rödvinsvinäger i i slutet som tipsat om och det blev kanon! Enda är att det blev lite snålt med morot/rödlök på 4 portioner så nästa gång ökar vi en halv gång.
Jonas
Det var jättegott!!!
Eva