Jordärtskocksstuvad pasta med kyckling

22
2
Jordärtskocksstuvad pasta med kyckling

Denna krämiga pastarätt stuvas på en blandning av jordärtskocka, lökfräs, grädde och buljong som sedan mixas slät för att få sin lena konsistens. Avnjuts tillsammans med kycklingfilé toppat med persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Jordärtskocksstuvad pasta med kyckling

Ingredienser

4 portioner

Pasta

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g jordärtskockor
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port pasta (gärna gemelli)
150 g sockerärtor
1 citron
1/2 kruka persilja

Kyckling

4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Jenny

2017-11-01

Den här blev jättegod - kom bara ihåg att inte snåla med citronen i jordärtskocksåsen =)

Charlotta

2014-11-26

Inte gott alls! Jordärtskockorna gav en fadd smak. Inte fräscht...

Näringsvärde per portion

Energi 3010 KJ / 719 kCal
Fett 29 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 68 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden