Jordärtskocksstuvad pasta med kyckling
Denna krämiga pastarätt stuvas på en blandning av jordärtskocka, lökfräs, grädde och buljong som sedan mixas slät för att få sin lena konsistens. Avnjuts tillsammans med kycklingfilé toppat med persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
Pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g jordärtskockor
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port pasta (gärna gemelli)
150 g sockerärtor
1 citron
1/2 kruka persilja
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3010 KJ / 719 kCal
Fett29 g
Salt2.39 g
Kolhydrater68 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här blev jättegod - kom bara ihåg att inte snåla med citronen i jordärtskocksåsen =)
Jenny
2017-11-01Inte gott alls! Jordärtskockorna gav en fadd smak. Inte fräscht...
Charlotta
2014-11-26