Kyckling i dillsås
Kokt kalv i dillsås är himla gott, men tar tid att laga. Med kycklinglårfilé blir grytan vardagssnabb utan att den klassiska sötsura smaken på såsen går förlorad. Toppa kycklingen i dillsås med strimlade sockerärter för fin färg och skön krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
400 g morötter
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 - 2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
1 dl finskuren dill
150 g strimlade salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1744 KJ / 423 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater16 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är det otillagad kycklinglår? 10 min känns kort
Sara
2024-04-08Låter spännande med kyckling måste prova imorgon
Sören
2015-08-07