Kyckling i dillsås

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
2
Kyckling i dillsås

Kokt kalv i dillsås är himla gott, men tar tid att laga. Med kycklinglårfilé blir grytan vardagssnabb utan att den klassiska sötsura smaken på såsen går förlorad. Toppa kycklingen i dillsås med strimlade sockerärter för fin färg och skön krispighet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Kyckling i dillsås

Ingredienser

4 portioner
600 g kycklinglårfilé
400 g morötter
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 - 2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
1 dl finskuren dill
150 g strimlade salladsärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Är det otillagad kycklinglår? 10 min känns kort

Sara

2024-04-08

Låter spännande med kyckling måste prova imorgon

Sören

2015-08-07

Näringsvärde per portion

Energi1744 KJ / 423 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater16 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingkalops
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpanna med citron och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökig kycklinggryta med svamp
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med oliver och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillkött på kyckling
Betyg 4.1 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga