Kyckling i dillsås

Kokt kalv i dillsås är himla gott, men tar tid att laga. Med kycklinglårfilé blir grytan vardagssnabb utan att den klassiska sötsura smaken på såsen går förlorad. Toppa kycklingen i dillsås med strimlade sockerärter för fin färg och skön krispighet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Ingredienser
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och red i stället såsen med majsstärkelse, Maizena, utrörd i vatten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, kontrollera buljongtärningen och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera buljongtärningen och använd mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Låter spännande med kyckling måste prova imorgon
Sören
2015-08-07