Dillkött på kyckling
Om du vill festa till det lite i vardagen så kan du testa att laga till dillkött på kyckling. Både spännande och annorlunda! Att det dessutom är otroligt gott gör ju inte saken sämre.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
Buljong
Dillsås
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med Maizena majsstärkelse utrörd i grädden/vattnet.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2010.
Ursula
En för mild rätt för min smak. Minns mormors dillkött som smakade mer, så i andra upplagningen blev det klassiskt dillkött på kalv. Förstärkte smaken med dillfrön och hela dillstjälkar som fick koka med köttet. Stort plus för att grytan i princip »lagade sig själv.
BETYG: 3,4
Jonas
Det här är matlagning jag bara skymtat i mormors kök. Häftigt hur så lite ättika kan ge så mycket syra. Andra gången använde jag matlagningsgrädde, redde med Maizena och var försiktig med både ättikan och sockret.
BETYG: 4,2
Helena
Vilken bra familjevardagsrätt! Lätt och snabb att laga, och barnen älskade den. För att få mer smak tog jag mindre vatten andra gången. Provade att byta ut dillen mot pepparrot, men då knorrade barnen.
BETYG: 4,8
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott första gången med kyckling. Mvh Eva
Eva margareta
2022-10-14Man hörde inte slutet...
Caroline marie
2022-09-30En av mina favoriter! Sååå gott! En rätt för hela familjen. Lagat flera gånger, och kommer göras igen, och igen... Morötterna dock i slicer och kokas i såsen från början.
Katrine
2022-02-28