Kyckling i currysås med morot och mango
Spännande kycklingrätt med currysås. Med en fräsch smak av mango och med knapriga, rostade kokosflingor blir detta lätt en ny favorit. Både enkel och snabblagad. Koka grytan i en stor kastrull på spisen och servera med fluffigt nykokt ris.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 msk rapsolja
2 tsk currypulver
4 dl mjölk
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
2 förp, stekt & skivad minutfilé av kyckling à 200 g (gärna classic)
125 g fryst, tärnad mango
salt
1 dl kokosflingor
Till servering
4 port ris
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och kycklingen. I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat inklusive ris.
Gör så här
Tips
Servera gärna med färsk koriander.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3147 KJ / 752 kCal
Fett37 g
Salt2.74 g
Kolhydrater66 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer