Dagobertare med kyckling, mango och avokado

4
1
Dagobertare med kyckling, mango och avokado

Dagobertare är en smörgås som byggs på höjden med många olika pålägg, smörgåsmat på högsta nivå alltså! Mellan brödskivorna fördelar du stekt kycklingfilé, majonnäs, mango och krämig avokado som tillsammans med lite sallad blir en mättande måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Dagobertare med kyckling, mango och avokado

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (à ca 150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl lättmajonnäs
1 tsk currypulver
1 - 1 1/2 färska mangofrukter eller konserverade (1/2 mango motsvarar 1 burk konserverade à 425 g)
2 avokador
2 tomater
8 stora skivor mörkt, osötat bröd
1 kruka sallad (gärna krussallad)
olja till stekning

För alla

Gör glutenfri: välj bröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller ersätt med crème fraiche smaksatt med lite fransk senap. Välj bröd som passar.

Gör så här

Tips

Använd gärna ett mörkt bröd, så blir rätten extra nyttig. För vuxenätaren kan majonnäsen göras hetare med en gnutta hackad chilifrukt eller sambal oelek.

Köp gärna grillad kyckling om du har ont om tid.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anette

2006-10-21

Ganska gott men vi skulle vilja haft nåt syrligt smaksättning till.

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden