Dagobertare med kyckling, mango och avokado
Dagobertare är en smörgås som byggs på höjden med många olika pålägg, smörgåsmat på högsta nivå alltså! Mellan brödskivorna fördelar du stekt kycklingfilé, majonnäs, mango och krämig avokado som tillsammans med lite sallad blir en mättande måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (à ca 150 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl lättmajonnäs
1 tsk currypulver
1 - 1 1/2 färska mangofrukter eller konserverade (1/2 mango motsvarar 1 burk konserverade à 425 g)
2 avokador
2 tomater
8 stora skivor mörkt, osötat bröd
1 kruka sallad (gärna krussallad)
olja till stekning
För alla
Gör glutenfri: välj bröd utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs eller ersätt med crème fraiche smaksatt med lite fransk senap. Välj bröd som passar.
Gör så här
Tips
Använd gärna ett mörkt bröd, så blir rätten extra nyttig. För vuxenätaren kan majonnäsen göras hetare med en gnutta hackad chilifrukt eller sambal oelek.
Köp gärna grillad kyckling om du har ont om tid.
Köp gärna grillad kyckling om du har ont om tid.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 520 kCal
Fett21 g
Kommentar
Ganska gott men vi skulle vilja haft nåt syrligt smaksättning till.
Anette
2006-10-21