Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mild lammcurry

Mild lammcurry är ett lättlagat och gott recept på lammkött. Den här milda lammgrytan får du genom att tillföra curry, mango chutney, potatis, kokosmjölk och lime till det goda lammköttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tärningar. Stek dem i omgångar i olja i en het gryta.
  2. Skala och grovhacka löken. Stek den i ett par minuter med köttet. Salta och peppra.
  3. Pudra över currypulver och fräs i ytterligare 2 minuter. Rör i chutney, konc fond, vatten samt juicen från limen. Låt småputtra i 1 timme under lock.
  4. Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Bryt av små blomkålsbuketter. Tillsätt dem samt kokosmjölken när halva koktiden återstår.
    Rör ner ljus maizena redning. Låt koka upp. Servera i djupa tallrikar.

Tips

Blanda 2 tärnade tomater, 1 finhackad rödlök, 10 finhackade myntablad, 1 dl finhackad persilja och 1/2 tsk spiskummin med juicen från 2 pressade limefrukter. Smaksätt med salt och peppar (för 4 port). Servera till lammgrytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg benfritt lammkött (t ex bog)
  • olja (till stekning)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk currypulver
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 1 lime
  • 500 g potatisar (500 g motsvarar ca 8 normalstora)
  • 250 g blomkål (250 g motsvarar ca ½ huvud)
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer