Lammkorv med harissa

16
0
Lammkorv med harissa

Här gör du en egen harissa från grunden, den starka ljusröda såsen från Nordafrika, som är särskilt populär i Tunisien. Serveras till den kryddiga lammkorven, bulgur med stekta grönsaker. Det blir en njutningsfull middag som för tankarna till varmare breddgrader.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Lammkorv med harissa

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 kycklingbuljongtärning
1 rödlök
1 grön paprika
1 1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 förp lammkorv (à 240 g)

Harissa

2 dl matyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2474 KJ / 591 kCal
Fett 32.7 g
Kolhydrater 47.2 g
Protein 24.7 g
Läs mer om näringsvärden