Lammkorv med harissa

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
0
Lammkorv med harissa

Här gör du en egen harissa från grunden, den starka ljusröda såsen från Nordafrika, som är särskilt populär i Tunisien. Serveras till den kryddiga lammkorven, bulgur med stekta grönsaker. Det blir en njutningsfull middag som för tankarna till varmare breddgrader.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Lammkorv med harissa

Ingredienser

4 portioner
4   port bulgur eller annat gryn
1   kycklingbuljongtärning
1   rödlök
1   grön paprika
1 1/2 msk  olivolja
salt och peppar
2   förp lammkorv (à 240 g)

Harissa

2 dl  matyoghurt (10%)
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  spiskummin
1/2 tsk  sambal oelek
1 msk  tomatpuré
1 tsk  paprikapulver
1   citron
1/2   kruka persilja
65 g  babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater47.2 g
Protein24.7 g

Testa liknande recept

Korvpanna med pärlcouscous
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen bönsallad med lammkorv och mandel
Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med champinjoner, haricots verts och pasta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med linser och rostad potatis
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga