Lammkorv med harissa
Här gör du en egen harissa från grunden, den starka ljusröda såsen från Nordafrika, som är särskilt populär i Tunisien. Serveras till den kryddiga lammkorven, bulgur med stekta grönsaker. Det blir en njutningsfull middag som för tankarna till varmare breddgrader.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 kycklingbuljongtärning
1 rödlök
1 grön paprika
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
2 förp lammkorv (à 240 g)
Harissa
2 dl matyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater47.2 g
Protein24.7 g
Kommentar
Fräscht och gott! Lade till fetaost i bulgur och mynta i grönsaker. Toppen, tack 😊
Anders
2024-09-08