Lammkorv med harissa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv med harissa

Här gör du en egen harissa från grunden, den starka ljusröda såsen från Nordafrika, som är särskilt populär i Tunisien. Serveras till den kryddiga lammkorven, bulgur med stekta grönsaker. Det blir en njutningsfull middag som för tankarna till varmare breddgrader.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning i vattnet.
  2. Skala löken och skär den i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek det i drygt hälften av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en tallrik. Stek korven i resten av olivoljan.
  3. Harissa: Blanda yoghurt med pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver. Skölj citronen och riv skalet. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
  4. Hacka persiljan.
  5. Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, persilja och spenat.
  6. Servera korven med bulgur och harissayoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 förp lammkorv (à 240 g)
Harissa
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2474 kJ / 591 kCal