Lammkorv med harissa

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
1
Lammkorv med harissa

Här gör du en egen harissa från grunden, den starka ljusröda såsen från Nordafrika, som är särskilt populär i Tunisien. Serveras till den kryddiga lammkorven, bulgur med stekta grönsaker. Det blir en njutningsfull middag som för tankarna till varmare breddgrader.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Lammkorv med harissa

Ingredienser

4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 kycklingbuljongtärning
1 rödlök
1 grön paprika
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
2 förp lammkorv (à 240 g)

Harissa

2 dl matyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 citron
1/2 kruka persilja
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Fräscht och gott! Lade till fetaost i bulgur och mynta i grönsaker. Toppen, tack 😊

Anders

2024-09-08

Näringsvärde per portion

Energi2474 KJ / 591 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater47.2 g
Protein24.7 g

Testa liknande recept

Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med potatis- och kronärtskockssallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvpanna med pärlcouscous
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med rostad snackpaprika och rökt paprikayoghurt
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med rotfruktsstomp och senap
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga