Kyckling carbonara
Snabblagad och god variant på den klassiska rätten Carbonara. När du blandar parmesanost och crème fraiche får pastan en krämig konsistens. Kyckling som stekts med lök blandas i och ger mer smak innan du toppar med bacon, parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé
300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (à 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesan + lika mycket till servering
4 äggulor
1/2 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3784 KJ / 904 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein67 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade inte äggula och persilja. Blev väldigt gott.
Christina
2023-04-17Otroligt gott!
Susannah
2020-07-05Supergott! Rekommenderar!
Therese
2020-07-02