Kyckling carbonara | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling carbonara

Snabblagad och god variant på den klassiska rätten Carbonara. När du blandar parmesanost och crème fraiche får pastan en krämig konsistens. Kyckling som stekts med lök blandas i och ger mer smak innan du toppar med bacon, parmesan och svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i fina strimlor. Skala och finhacka löken.
  3. Knaperstek bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken glansig i olja. Tillsätt kycklingen och stek 3-5 minuter. Häll på vin och låt koka in. Blanda i fond och crème fraiche. Låt koka upp. Blanda i osten. Rör om tills den smälter. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på tallrikar. Toppa med bacon, parmesan, äggula och nymalen svartpeppar. Garnera med persilja.

För alla:
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g pasta (t ex penne)
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost + lika mycket till servering
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info