Kyckling carbonara

169
7
Kyckling carbonara

Snabblagad och god variant på den klassiska rätten Carbonara. När du blandar parmesanost och crème fraiche får pastan en krämig konsistens. Kyckling som stekts med lök blandas i och ger mer smak innan du toppar med bacon, parmesan och svartpeppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Kyckling carbonara

Ingredienser

4 portioner
500 g
kycklingfilé
300 g
pasta (t ex penne)
1
paket bacon (à 140 g)
1
gul lök
1 dl
vitt vin
2 msk
konc kycklingfond
2 dl
crème fraiche
1 dl
riven parmesanost + lika mycket till servering
4
äggulor
1/2 dl
hackad persilja
-
olivolja
-
salt
-
nymalen svartpeppar

Gör så här

För alla:
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Vad tyckte du om receptet?

169

Kommentarer

Susannah

2020-07-05

Otroligt gott!

Therese

2020-07-02

Supergott! Rekommenderar!

Kim

2020-06-25

Helt ok men inget wow, tycker att persiljan tar över smaken. Kan definitivt inte kalla detta för carbonara förövrigt.

Näringsvärde per portion

Energi 3784 KJ / 904 kCal
Fett 46 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 67 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept