Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn

9
0
Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn

En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!

Skriv ut
Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
kycklinglår (BBQ black garlic)
1
förp majskorn (à 340 g)
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
2 1/2 tsk
majsstärkelse
1 1/2 dl
riven ost (gärna cheddar)
-
salt
-
svartpeppar
2
förp ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
65 g
bladspenat

Till garnering

hackad persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2276 KJ / 543 kCal
Fett 20 g
Salt 3.32 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept