Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn
En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kycklinglår (BBQ black garlic)
1 förp majskorn (à 340 g)
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven ost (gärna cheddar)
salt
svartpeppar
2 förp ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
65 g bladspenat
Till garnering
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2276 KJ / 543 kCal
Fett20 g
Salt3.32 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kom hit för receptet på riset. Vad synd att inte fanns.
Andrea
2024-10-09Hej Andrea! Här kommer ett recept på mexikanskt ris: https://www.ica.se/recept/mexikanskt-ris-med-bonor-och-avokadosalsa-729311/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-10