Creamed corn

21
0
Creamed corn

Den här toppingen är krämig och härligt mastig. Mexican style! Du gör den på majs, parmesan, mjölk och crème fraiche. Ett snabbt och enkelt tillbehör som gör tacon ännu krämigare och smakrikare.

Skriv ut
Creamed corn

Ingredienser

6 portioner
1
burk majskorn (à 340 g)
1 dl
mjölk
1 dl
crème fraiche
2 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
riven parmesanost
-
salt och svartpeppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven och brödet.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Creamed corn passar även bra till korv, såsom Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.

Korv ingår inte i näringsberäkningen.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 721 KJ / 173 kCal
Fett 10 g
Salt 1.07 g
Kolhydrater 14 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept