Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Creamed corn

Den här toppingen är krämig och härligt mastig. Mexican style! Du gör den på majs, parmesan, mjölk och crème fraiche. Ett snabbt och enkelt tillbehör som gör tacon ännu krämigare och smakrikare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av.
  2. Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 3 minuter under omrörning.
  3. Blanda ner majsen och osten och låt den smälta. Smaksätt med salt och rikligt med peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven och brödet.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ostalternativ. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Creamed corn passar även bra till korv, såsom Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.

Korv ingår inte i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 721 kJ / 173 kCal