Torta de elote - mexikansk majskaka
Torta de Elote en oemotståndlig och saftig kaka med ursprung från Mexiko. Kombinationen av söta majskorn och krämig kondenserad mjölk som mixas till en len puré tillsammans med vaniljsocker och ägg skapar en himmelsk majskaka. Vi väljer att servera kakan med lättvispad grädde och hjortronsylt för en sensationell smakupplevelse.
Ingredienser
12 bitar
Till formen
1 msk smör
2 msk ströbröd
100 g smör
300 g färska eller frysta majskorn (300 g motsvarar ca 5 dl)
4 ägg
1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Till servering
florsocker
hjortronsylt eller lingonsylt
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett13 g
Salt0.8 g
Kolhydrater28 g
Protein6 g
Kommentarer
Föll inte oss i smaken alls. Majsen träder fram väldigt mycket och tar över nästan helt. Vi är kanske för tradionella när det kommer till fika. Säkert gott om man gillar nåt som är annorlunda.
Tom
2024-11-23Kan jag använda dulche de leche istället för kondenserad mjölk?
Sofie
2024-11-05Hej Sofie! Tror tyvärr att det blir lite galet smakmässigt. Då blir det kolasmak med majs. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-06Är det sockrade eller osockrad kondenserad mjölk eller är det dulce?
Lena
2024-07-09Hej Lena! Det är sötad kondenserad mjölk som vi har använt i det här receptet. Lycka till med bakningen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-10