Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Majs- och jalapeñoquesadilla

En quesadilla fylld med riven ost, guldgul majs och jalapeño är ett populärt tillbehör på tacobuffén. Den milda majskrämen får behövligt sting med den inlagda jalapeñon, ta lite extra om du vill ha lite mer hetta i quesadillan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av.
  2. Mixa majs, ost och jalapeño till en jämn smet i en food processor. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Fördela majskrämen på 4 tortillabröd (för 4 port), lägg på resten av bröden som lock.
  4. Stek bröden i matfettet i en stekpanna, 1/2-1 minut på varje sida.
  5. Skär bröden i 4 delar (för 4 port).
  6. Till servering: Servera quesadillan på en tacobuffé med grillade kycklingvingar, salsa, tortillachips, gräddfil och en grönsallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfritt: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfritt. Byt ut osten mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 340 g majskorn
  • 3 dl riven cheddarost
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • salt och svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • grillade kycklingvingar
  • salsa
  • tortillachips
  • gräddfil
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1669 kJ / 400 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer