Kvarngrynssallad med rostade rotfrukter

0
0 Klimatsmart
Kvarngrynssallad med rostade rotfrukter

Kvarngryn är en blandning mellan olika sorters hela korn som i detta recept kokar du dem tillsammans med buljong och blandar dem med en massa ugnrostade rotfrukter och en fräsch rödlöksdressing. Med denna bas och valfri topping får du variation både på middagsmaten och lunchlådan. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.

Skriv ut
Kvarngrynssallad med rostade rotfrukter

Ingredienser

6 portioner
4
morötter
4
palsternackor
4
stora gulbetor
3 - 4 msk
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
6 dl
kvarngryn
1
grönsaksbuljongtärning
2
rödlökar
1/2 dl
rödvinsvinäger
5 msk
majsolja
1
fänkål
250 g
frysta sojabönor

Förslag på toppingar för att variera salladen i matlådor

pesto och oliver
soltorkad tomat och majonnäs
BBQ-sås, crème fraiche och rostad lök
dijonsenap, crème fraiche och torkad dragon
inlagda rödbetor och kapris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Näringsvärdet är beräknat utan topping.




Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2473 KJ / 595 kCal
Fett 22 g
Salt 1 g
Kolhydrater 74 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept