Kvarngrynssallad med rostade rotfrukter
Kvarngryn är en blandning mellan olika sorters hela korn som i detta recept kokar du dem tillsammans med buljong och blandar dem med en massa ugnrostade rotfrukter och en fräsch rödlöksdressing. Med denna bas och valfri topping får du variation både på middagsmaten och lunchlådan. Receptet räcker till en vardagsmiddag för fyra och två matlådor.
Ingredienser
6 portioner
4 morötter
4 palsternackor
4 stora gulbetor
3 - 4 msk olivolja
salt
svartpeppar
6 dl kvarngryn
1 grönsaksbuljongtärning
2 rödlökar
1/2 dl rödvinsvinäger
5 msk majsolja
1 fänkål
250 g frysta sojabönor
Förslag på toppingar för att variera salladen i matlådor
pesto och oliver
soltorkad tomat och majonnäs
BBQ-sås, crème fraiche och rostad lök
dijonsenap, crème fraiche och torkad dragon
inlagda rödbetor och kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi2473 KJ / 595 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater74 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer