Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kumminknäcke

Att baka eget knäckebröd är enkelt, och går dessutom snabbt. I alla fall om du gör detta otroligt smakrika och knapriga kumminknäcke. Allt du behöver göra är att blanda alla ingredienser, kavla ut tunt och grädda. Suveränt till kräftkalaset med ett gott smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stöt kumminen i en mortel. 
  3. Blanda alla ingredienser utom flingsaltet i en bunke till en fast deg.
  4. Dela degen i 2 delar (för 6 portioner) och lägg på varsitt bakplåtspapper. 
  5. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå varje degbit och kavla ut till tunna plattor, de ska täcka nästan hela bakplåtarna som de läggs på.
  6. Ta bort de översta bakplåtspapperen och strö över 1/2 tsk flingsalt per plåt.
  7. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt svalna.
  8. Bryt brödet i bitar. 
  9. Servera gärna knäcket med Vispat kantarellsmör.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk hel kummin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1002 kJ / 239 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer