Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hembakt fröknäcke

(74)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Hembakt fröknäcke är ett gott, sprött och läckert knäckebröd med härliga ingredienser som grahamsmjöl, sirap, solrosfrön, sesamfrön och flingsalt. Väldigt gott att avnjuta med smör eller färskost på.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4 stora bröd
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 tsk sirap
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • vatten till pensling
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 stora bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke.
  2. Tillsätt sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Dela degen i 4 bitar (för 4 stora bröd). Mjöla arbetsbänken med vetemjölet. Kavla ut 1 bit i taget, så tunt som möjligt. Lägg den på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö över solrosfrön, sesamfrön och flingsalt. Kavla in fröna.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills brödet fått färg och blivit sprött. Gör likadant med resterande bitar. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar eller låt var och en bryta sina egna bitar.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.