Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Vispat kantarellsmör

Här behöver du inte oroa dig över att vispa grädden så pass hårt att den blir till smör. Det är själva grejen med receptet. Resultatet är ett mjukt, fluffigt nästintill hemkärnat smör. Tänk då att smaksätta detta härliga smör med smörstekta kantareller. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll grädden i en bunke och vispa med elvisp tills det blir smör, ca 6 minuter. Häll av kärnmjölken.
  2. Stek kantarellerna i 1 1/2 msk av smöret (för 6 portioner). Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar (för 6 portioner). Låt svalna.
  3. Hacka kantarellerna och blanda med resten av smöret. Krydda med resterande salt och peppar, eller efter smak.
  4. Servera gärna kantarellsmöret på en bit Kumminknäcke.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein.

Tips

Byt ut kantarellerna mot hackade örter eller vitlök, riven lagrad ost, paprikapulver eller chili. Kärnmjölken, vasslen som blir över, går fint att baka bröd, bullar och mjuka kakor med.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 dl färska kantareller
  • 2 krm flingsalt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1587 kJ / 380 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer