Vispat kantarellsmör

Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
1
Vispat kantarellsmör

Här behöver du inte oroa dig över att vispa grädden så pass hårt att den blir till smör. Det är själva grejen med receptet. Resultatet är ett mjukt, fluffigt nästintill hemkärnat smör. Tänk då att smaksätta detta härliga smör med smörstekta kantareller. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Vispat kantarellsmör

Ingredienser

6 portioner
6 dl vispgrädde
4 dl färska kantareller
2 krm flingsalt
1 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat

Kommentar

Går detatt frysa?

Maria

2024-07-22

Hej Maria! Ja, det går fint i några veckor eller till och med månader om du packar det lufttätt. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-07-23

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett40 g
Salt0.29 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Svampbruschetta med jordnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad potatis med färskost och stekta kantareller
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dragonsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellstuvning
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemgjort ramslökssmör
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga