Vispat kantarellsmör

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
0
Vispat kantarellsmör

Här behöver du inte oroa dig över att vispa grädden så pass hårt att den blir till smör. Det är själva grejen med receptet. Resultatet är ett mjukt, fluffigt nästintill hemkärnat smör. Tänk då att smaksätta detta härliga smör med smörstekta kantareller. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Vispat kantarellsmör

Ingredienser

6 portioner
6 dl  vispgrädde
4 dl  färska kantareller
2 krm  flingsalt
1 1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Byt ut kantarellerna mot hackade örter eller vitlök, riven lagrad ost, paprikapulver eller chili. Kärnmjölken, vasslen som blir över, går fint att baka bröd, bullar och mjuka kakor med.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett40 g
Salt0.29 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Bakad potatis med färskost och stekta kantareller
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsomelett med svampstuvning
Betyg 3.8 av 5.
98 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hemgjort ramslökssmör
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonsmör 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svampbruschetta med jordnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med kantareller, pancetta och rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga