Vispat kantarellsmör
Här behöver du inte oroa dig över att vispa grädden så pass hårt att den blir till smör. Det är själva grejen med receptet. Resultatet är ett mjukt, fluffigt nästintill hemkärnat smör. Tänk då att smaksätta detta härliga smör med smörstekta kantareller. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
6 dl vispgrädde
4 dl färska kantareller
2 krm flingsalt
1 1/2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Innehåller mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Byt ut kantarellerna mot hackade örter eller vitlök, riven lagrad ost, paprikapulver eller chili. Kärnmjölken, vasslen som blir över, går fint att baka bröd, bullar och mjuka kakor med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett40 g
Salt0.29 g
Kolhydrater3 g
Protein2 g
Kommentarer