Festbröd med Västerbottensost
Saftiga, glutenfria kuvertbröd som får extra mycket smak och fin färg av Västerbottensost. Kanske en stående favorit till kräftskivan framöver?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
10 portionsbröd
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 tsk stött kummin
4/5 tsk salt
1 ägg
1 1/2 dl finriven Västerbottensost
drygt 6 1/2 dl glutenfri mjölblandning
Topping
1 ägg
kummin att strö över
1/2 dl riven Västerbottensost
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och mjölmix.
Gör så här
Tips
Receptet är provbakat med glutenfri mjölmix baserad på vetestärkelse och som innehåller mjölk. Väljer du ett annat mjöl är det viktigt att prova fram lagom mängd mjölmix för resultatet kan variera mellan olika sorter och fabrikat.
Har du lagat receptet?
Kommentarer