Olivbröd

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Olivbröd

Olivbröd är ett himmelskt gott bröd som passar perfekt att äta till soppor och sallader, sommar som vinter. Servera med en bra olivolja och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Olivbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader °C)
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
2 dl grahamsmjöl
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
20 svarta oliver med kärnor
10 bitar marinerade soltorkade tomater
1 msk olja
1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.
01:00:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Hade i mer oliver än i receptet. Kommer att göra detta många gånger.

Cheree

2007-08-18

Fantastiskt recept! Prova att slänga över några skivor mozarella inann brödet åker in i ugnen....mums!

Marcus

2006-04-11

Fantastiskt gott bröd. Vi åt det till fisksoppa, vilket blev en mycket uppskattad kombination.

Camilla

2006-03-15

Testa liknande recept

Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.8 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 56 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.103 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Focaccia med oliver, tomater och rostad paprika
Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad