Olivbröd
Olivbröd är ett himmelskt gott bröd som passar perfekt att äta till soppor och sallader, sommar som vinter. Servera med en bra olivolja och flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
2 bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader °C)
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
2 dl grahamsmjöl
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
20 svarta oliver med kärnor
10 bitar marinerade soltorkade tomater
1 msk olja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt. Hade i mer oliver än i receptet. Kommer att göra detta många gånger.
Cheree
2007-08-18Fantastiskt recept! Prova att slänga över några skivor mozarella inann brödet åker in i ugnen....mums!
Marcus
2006-04-11Fantastiskt gott bröd. Vi åt det till fisksoppa, vilket blev en mycket uppskattad kombination.
Camilla
2006-03-15