Olivbröd

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
7
Olivbröd

Olivbröd är ett himmelskt gott bröd som passar perfekt att äta till soppor och sallader, sommar som vinter. Servera med en bra olivolja och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Olivbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g  jäst
5 dl  ljummet vatten (37 grader °C)
1 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
2 msk  honung eller sirap
2 dl  grahamsmjöl
10 - 10 1/2 dl  vetemjöl
20   svarta oliver med kärnor
10   bitar marinerade soltorkade tomater
1 msk  olja
1 tsk  flingsalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Hade i mer oliver än i receptet. Kommer att göra detta många gånger.

Cheree

2007-08-18

Fantastiskt recept! Prova att slänga över några skivor mozarella inann brödet åker in i ugnen....mums!

Marcus

2006-04-11

Fantastiskt gott bröd. Vi åt det till fisksoppa, vilket blev en mycket uppskattad kombination.

Camilla

2006-03-15

Testa liknande recept

Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.
103 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga