Olivbröd

Betyg 3.9 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Olivbröd

Olivbröd är ett himmelskt gott bröd som passar perfekt att äta till soppor och sallader, sommar som vinter. Servera med en bra olivolja och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Olivbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (37 grader °C)
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
2 dl grahamsmjöl
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
20 svarta oliver med kärnor
10 bitar marinerade soltorkade tomater
1 msk olja
1 tsk flingsalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.
01:00:00
00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Gott och enkelt. Hade i mer oliver än i receptet. Kommer att göra detta många gånger.

    Cheree

  • Fantastiskt recept! Prova att slänga över några skivor mozarella inann brödet åker in i ugnen....mums!

    Marcus

  • Fantastiskt gott bröd. Vi åt det till fisksoppa, vilket blev en mycket uppskattad kombination.

    Camilla

  • För det där lilla extra ta med feta ost med i brödet också.

    Bruce

  • Jag förstår inte riktigt vitsen med att ha oliver med kärnor i för att sedan behöva kärna ur dem? Det finns ju kärnfria oliver! Men brödet blir toppengott! Första gången gjorde jag som det står i receptet och petade ner oliver + soltorkade tomater efter att degen hade jäst...bläääk, vad kladdigt. Den här gången följde jag Jeanette Petterssons råd att baka in dem på en gång= mycket smidigare!

    Tina

  • Det här brödet testade jag på en kräftskiva och den blev en jättesuccé! Saftig och mycket smakrik! Brödet är också väldigt lättlagat.

    Martina

  • Gott och lättbakat, man kan baka in oliverna och de soltorkade tomaterna med det samma. Det fungerade lika bra!

    Jeanette

Testa liknande recept

  • Feta och olivfyllt bröd
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fullkornsbröd
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med oliver och örter
    Betyg 3 av 5.103 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Injera – Etiopiskt tunnbröd
    Betyg 3.3 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri focaccia
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad