UNDER 45 MIN | Enkel

Sotad broccoli med dragon

En fräsch sallad med en dressing smaksatt med dragon, vitlök och dijonsenap. Den sotade broccolin går bra att förbereda dagen innan festen. Vid servering vänder man bara ner spenaten. Gott tillbehör till kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär broccolin tunt. Krydda med salt, grilla eller stek hastigt i lite olja i torr panna. Låt svalna.
  2. Dressing: Mixa dragon, senap, vitlök, salt och olivolja slätt med mixerstav.
  3. Häll dressingen över broccolin. Blanda broccolin med spenaten och lägg på ett fat.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 broccoli (à 250 g)
Dressing
  • 1 dl hackad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 425 kJ / 101 kCal