Halstrad lax med rostad majssalsa
En delikat rätt som består av halstrad lax på en bädd av fluffigt ris. Toppa laxen med den färgstarka, fräscha salsan på rostade majskorn, het grön chili, röda tomater, krämig avokado och koriander och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Majssalsa
340 g majskorn
1 tsk olja
1 grön chili
2 tomater
2 avokador
1 lime
salt och peppar
1 kruka koriander
Lax
4 bitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2851 KJ / 681 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott och relativt snabblagat!
Robert
2017-04-27