Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax med rostad majssalsa

En delikat rätt som består av halstrad lax på en bädd av fluffigt ris. Toppa laxen med den färgstarka, fräscha salsan på rostade majskorn, het grön chili, röda tomater, krämig avokado och koriander och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Majssalsa: Låt majsen rinna av och rosta den sedan i oljan i en het stekpanna.
  4. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skär tomaterna i små tärningar och blanda med majs och chili. Dela, kärna- och gröp ur och tärna avokadoköttet. Vänd  ner det i majsen och pressa över limen. Smaka av med salt och eventuellt peppar. Grovhacka koriandern och vänd ner i salsan.    
  5. Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera salsan till laxen tillsammans med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Majssalsa
  • 340 g majskorn
  • 1 tsk olja
  • 1 grön chili
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
Lax
  • 4 bitar laxfilé (à 125 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2851 kJ / 681 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept