Halstrad lax med rostad majssalsa

8
1
Halstrad lax med rostad majssalsa

En delikat rätt som består av halstrad lax på en bädd av fluffigt ris. Toppa laxen med den färgstarka, fräscha salsan på rostade majskorn, het grön chili, röda tomater, krämig avokado och koriander och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Halstrad lax med rostad majssalsa

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Majssalsa

340 g
majskorn
1 tsk
olja
1
grön chili
2
tomater
2
avokador
1
lime
-
salt och peppar
1
kruka koriander

Lax

4
bitar laxfilé (à 125 g)
1 tsk
olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Robert

4/27/2017

Jättegott och relativt snabblagat!

Näringsvärde per portion

Energi 2851 KJ / 681 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept