Kryddstekt lax med avokadosalsa
En otroligt smakrik och lättlagad rätt som flirtar med det mexikanska köket. Spiskummin, chilipulver och paprikapulver ger laxen en otroligt god arom och balanseras upp av den fräscha salsan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
Lax
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 port laxfilé (à 140 g)
olja
Ris
4 port ris
Salsa
2 avokador
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
150 g majskorn
1 kruka koriander
Tillbehör
1 rödlök
1/2 cosmopolitansallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2967 KJ / 709 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkigt och smaklöst!Men lax är ju alltid gott!
Elin
2024-10-02Komik
Linda
2020-12-26Gott och lättlagat.
Patrik
2016-12-28