Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med linser, avokado och apelsindressing

Lax med linser är en underbart god huvudrätt som har en fin smak av citrus. Den stekta laxen läggs på toppen av apelsinsalladsblandningen tillsammans med avokado, lite krutonger och en klick gräddfil. Läckert både för öga och gom!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Häll av och skölj linserna.
  3. Blanda apelsiner, rödlök, champinjoner och linser, smaka av med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
  4. Bryn laxfiléerna i olivolja i en stekpanna på dryg medelvärme. Krydda med salt och peppar. Sätt in laxen i mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  5. Lägg upp sallad på tallrikar, fördela apelsinblandningen ovanpå salladen. Dela och ta ur kärnan ur avokadon. Gröp ur den med sked och lägg på salladen. Lägg till sist på laxen. Servera med krutonger eller bakad potatis och gräddfil.

För alla

Gör glutenfri: använd inte brödkrutonger eller gör egna på glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 1 röd lök
  • 100 g champinjoner
  • 400 g kokta linser
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk olivolja + extra till stekning
  • 1 msk citronsaft
  • 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g)
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 avokado
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3158 kJ / 755 kCal
Läs mer om näringsvärden