Paprikastekt lax med avokadosalsa
En smakrik och lättlagad rätt som flirtar med det mexikanska köket. Paprikapulvret ger laxen en god arom och den balanseras upp av den fräscha salsan gjord på avokado och koriander bland annat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk olja
4 port ris
Salsa
2 avokador
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
150 g majskorn
1 kruka koriander
1 rödlök
1/2 cosmopolitansallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2853 KJ / 682 kCal
Fett35 g
Salt1.24 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer