Paprikastekt lax med avokadosalsa

5
0
Paprikastekt lax med avokadosalsa

En smakrik och lättlagad rätt som flirtar med det mexikanska köket. Paprikapulvret ger laxen en god arom och den balanseras upp av den fräscha salsan gjord på avokado och koriander bland annat.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Paprikastekt lax med avokadosalsa

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
port laxfilé (à 125 g)
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
olja
4
port ris

Salsa

2
avokador
1 msk
citronsaft
1 msk
olivolja
150 g
majskorn
1
kruka koriander
1
rödlök
1/2
cosmopolitansallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Vill man krydda laxen ännu mer kan man lägga till spiskummin och chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2853 KJ / 682 kCal
Fett 35 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 56 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept