Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Kryddig lax som steks med chili- och paprikapulver. Ärtröran gör du genom att mixa kikärtor med olja, sesamfrön och kryddor. Serveras med sallad gjord på fänkål, pressad lime och ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Ärtröra

380 g  kokta kikärtor
2 msk  olivolja
2 msk  vatten
2 msk  sesamfrön
1 tsk  spiskummin
salt och peppar

Sallad

1   fänkål
1   lime
1/2   ask ärtskott (à 100 g)

Lax

4   port lax
1 tsk  oregano
1/2 tsk  chilipulver
1 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  salt
1/2 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta sesamfrön i torr stekpanna innan de mixas med ärtröran.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3168 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belugasallad
Betyg 2.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxröra med äpple och fänkål på surdegsknäcke
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lax med parmatäcke
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga