Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål
Kryddig lax som steks med chili- och paprikapulver. Ärtröran gör du genom att mixa kikärtor med olja, sesamfrön och kryddor. Serveras med sallad gjord på fänkål, pressad lime och ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Ärtröra
380 g kokta kikärtor
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk sesamfrön
1 tsk spiskummin
salt
peppar
Sallad
1 fänkål
1 lime
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lax
4 port lax
1 tsk oregano
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3168 KJ / 758 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer