Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

6
0
Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Kryddig lax som steks med chili- och paprikapulver. Ärtröran gör du genom att mixa kikärtor med olja, sesamfrön och kryddor. Serveras med sallad gjord på fänkål, pressad lime och ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2017

Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Ärtröra

380 g kokta kikärtor
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk sesamfrön
1 tsk spiskummin
salt och peppar

Sallad

1 fänkål
1 lime
1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Lax

4 port lax
1 tsk oregano
1/2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1/2 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta sesamfrön i torr stekpanna innan de mixas med ärtröran.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3168 KJ / 758 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden