Kryddstekt kycklinglår med avokadosallad
Kycklinglår har redan mycket smak och får här en extra kick av aromatiska kryddor som paprika och spiskummin. En fräsch avokadosallad går perfekt ihop med den smakrika kycklingen, och med en sötsyrlig dressing på lime och sweet chili är det här en fint balanserad rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Kycklinglår
1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
ca 600 g kycklinglårfilé
1 msk olja
Sallad
1/2 purjolök
2 avokador
1/2 gurka
1 lime
1 msk olja
2 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 573 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med, om det absolut måste vara kyckling (som det är lite väl ofta) så väljer jag hellre fileér.
Erica
2016-09-09Gott och fräscht. Fick jag välja så tog jag hellre kycklingfileér, men det är ju lätt att justera till nästa gång. Dressingen god, kan lätt tänka mig den till en kycklinggrillbuffé.
Anneli
2016-09-06