Kycklingtacos med ananassalsa
Söt ananassalsa med chili och mynta är ett perfekt tillbehör till tacokryddad kyckling. Tillsammans med picklad kålrabbi och sweet chilisås med ingefära lyfts denna taco till nya smakhöjder. Servera allting i mjuka tortillabröd och toppa med mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
Syrad kålrabbi
300 g kålrabbi
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Ananassalsa
1/2 ananas
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk råsocker
1/2 finhackad röd peppar (chili)
2 msk hackad färsk mynta
Sweet chilisås
1 1/2 dl sweet chilisås
1 - 2 msk riven färsk ingefära
Kyckling
500 g kycklinglårfilé
1 msk olja
1 förp kyckling taco kryddpasta (á 100 g)
Till servering
8 - 12 små tortillabröd
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Njaa det var en rätt udda kombo men gillar man asiatiska inslag kan detta vara gott
Cecilia
2022-01-31