Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta och kyckling med chili- och ananassås

En god och matig pastarätt. Blanda den kokta pastan med kyckling och en god chili- och ananassås. Många goda smaker och en enkel rätt att laga, underbart!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kycklingen eller skinkan i strimlor.
  3. Sås: Låt ananasen rinna av och skär i mindre bitar.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av oljan i en vid kastrull.
  5. Tillsätt ananasbitarna under omrörning.
  6. Tillsätt paprikapulver och låt fräsa med 1-2 min.
  7. Tillsätt iMat, Solhavre och grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning.
  8. Rör om och låt koka upp. Red av med maizenan utrörd i lite kallt vatten.
  9. Smaka av med sweet chilisås och eventuellt salt och peppar.
  10. Bryn köttstrimlorna i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  11. Servera köttstrimlorna med sås, pasta och en sallad.

Tips

För lite extra smak: strö hackad färsk koriander över kycklingen eller skinkan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta
  • 600 g kycklinglårfilé eller färsk skinka
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Chili- och ananassås
  • 1 burk konserverade ananasskiva (à 225 g)
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • 1 dl havredryck
  • 1 msk konc grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning (1 msk fond motsvarar 1/2 tärning)
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 3 msk sweet chilisås
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?