Kryddstekt kycklingfilé och grönsaker
Kryddstekt kycklingfilé serverat med ris och grönsaker, blir det din middag ikväll? Denna kycklingrätt med smak av Indien får sin karaktär från curry och tillsammans med riset och de wokade grönsakerna får du en härligt komplett middag.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g färsk kycklingfilé
2 paket curry Mandalay dinner
1 1/2 msk olja
1 dl crème fraiche (15%)
2 tsk mild currypaste eller currypulver
1 stor röd paprika
1 liten purjolök
2 krm salt
1 krm peppar
Till servering
mango chutney
cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 677 kCal
Fett24 g
Salt3.59 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Jag la inte upp på tallrikar utan la allt i en karott, hade även fraichen på kycklingen i ugnen + lite extra matlagningsgrädde!! Suveränt gott!!
Maria
2004-04-17Jättegott! Ser gott ut!
Siw
2003-11-02