Indisk grönsakscurry
Magnifik, lättlagad indisk grönsakscurry. Fräs mumsiga blomkålsbuketter, strimlad grann potatis och curry tillsammans. Komplettera med matlagningsyoghurt, banan och vitlök. Servera med smaklig mango chutney och cashewnötter - du får en sagolik rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 litet blomkålshuvud
5 stora potatisar
1/2 dl olja
3 msk curry
4 krossade vitlöksklyftor
125 g frysta ärtor
1 dl matlagningsyoghurt
1 skivad banan
salt
peppar
1 dl cashewnötter
mango chutney till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 440 kCal
Fett21 g
Salt0.78 g
Kolhydrater49 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakar alldeles för lite
Emma
2014-04-14