Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Indisk grönsakscurry

Magnifik, lättlagad indisk grönsakscurry. Fräs mumsiga blomkålsbuketter, strimlad grann potatis och curry tillsammans. Komplettera med matlagningsyoghurt, banan och vitlök. Servera med smaklig mango chutney och cashewnötter - du får en sagolik rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa moroten och skär den i stavar. Ansa blomkålshuvudet och dela det i små buketter. Skala potatisarna och skär dem i strimlor.
  2. Hetta upp olja i en gryta, som rätten ska serveras ur. Tillsätt curry och krossade vitlöksklyftor. Lägg i morot, blomkål och potatis. Låt alltsammans fräsa en stund. Häll på så mycket vatten att det knappt täcker. Låt grytan sjuda i 15-20 minuter.
  3. Tillsätt frysta ärter, matlagningsyoghurt och skivad banan. Rör om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över cashewnötter och servera med mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 5 stora potatisar
  • 1/2 dl olja
  • 3 msk curry
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 125 g frysta ärter
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 skivad banan
  • salt och peppar
  • 1 dl cashewnötter
  • mango chutney till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 440 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer