Indisk grönsakscurry

2
1 Klimatsmart
Indisk grönsakscurry

Magnifik, lättlagad indisk grönsakscurry. Fräs mumsiga blomkålsbuketter, strimlad grann potatis och curry tillsammans. Komplettera med matlagningsyoghurt, banan och vitlök. Servera med smaklig mango chutney och cashewnötter - du får en sagolik rätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Indisk grönsakscurry

Ingredienser

4 portioner
1
morot
1
litet blomkålshuvud
5
stora potatisar
1/2 dl
olja
3 msk
curry
4
krossade vitlöksklyftor
125 g
frysta ärtor
1 dl
matlagningsyoghurt
1
skivad banan
-
salt och peppar
1 dl
cashewnötter
-
mango chutney till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Emma

2014-04-14

Smakar alldeles för lite

Näringsvärde per portion

Energi 1856 KJ / 440 kCal
Fett 21 g
Salt 0.78 g
Kolhydrater 49 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept