Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röd curryströmming

Lättlagad strömmingsfilé med cashewnötter och paprikasås. Currypastan ger tillsammans med grädden och paprikapulver en djup och fyllig smak till fisken. Curryströmmingen serveras kall eller varm efter eget tycke.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rulla ihop strömmingsfiléer och lägg i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm (för 10 port), salta.
  3. Blanda mellangrädde med röd currypaste och paprikapulver. Häll såsen över strömmingen.
  4. Ställ in i ugnen 20-25 minuter.
  5. Hacka cashewnötter och rosta i torr stekpanna. Strö över hacket. Servera strömmingen varm eller kall.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg strömmingsfiléer
  • 4 dl mellangrädde
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 dl cashewnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?