Auberginegryta med okra och grön couscous
Njut av en välsmakande auberginegryta med okra till middag. Stekta grönsaker som aubergine, lök och okra sjuds tillsammans med tomat och het mango chutney. Grytan smaksätts med vitlök och garam masala. En mycket smakfull vardagsrätt som serveras med couscous blandat med persilja och spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 aubergine
1 rödlök
2 msk olivolja
salt
peppar
2 tsk garam masala
250 g fryst okra
2 vitlöksklyftor
1 burk hela körsbärs- eller plommontomater (à 400 g)
1 dl mango chutney (stark)
1/2 dl vatten
Couscous
1/2 kruka persilja ( 0,5 kruka motsvarar ca 20 g)
65 g spenat
4 port couscous
1 burk kikärtor (à 380 g)
1 dl valnötter
2 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2576 KJ / 615 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater76.5 g
Protein21.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför skriver ni fryst Okra? Det finns just gott om färsk Okra i de flesta arabiska mataffärer. Dessutom till bättre pris...
Leif
2018-09-30Hej Leif! Detta har varit ett matkasserecept och då skickade vi med fryst okra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-10-01En favorit! Den här smarriga grytan kommer jag att göra många gånger. Okra har man ju inte alltid hemma, men zucchini funkar bra som ersättning. Och kikärterna kan ju ligga i grytan om man vill.
Anna
2017-04-08