Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pakhoras

Pakhoras är indiska snacks som vanligtvis serveras till te. Pakhoras går även utmärkt att serveras som öl- och drinktilltugg. Kryddningen varieras efter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kikärtsmjölet med saltet, bakpulvret, chilipulvret och garam masala. Tillsätt vattnet, lite i taget, till en trögflytande smet (som filmjölk).
  2. Skär grönsakerna i cm-stora bitar. Doppa dem i smeten och fritera i het olja (ca 180°C). Låt rinna av.
  3. Servera med chutney.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 4 msk kikärtsmjöl eller majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk garam masala
  • 1 dl vatten
  • olja till fritering
Tillbehör
  • chutney
  • grönsaker t ex paprika, mild lök, morötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?