Kryddrostad potatis med skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddrostad potatis med skinka

Kryddrostad potatis med skinka är en färgsprakande och läcker måltid som passar alla tillfällen. Ingredienser och kryddor som sambal oelek, kanel och kajennpeppar ger rätten en intressant smak med lite sting. Servera med den smarriga ärtkrämen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Skala lök och potatis. Skär i klyftor.
  3. Blanda kanel, kajennpeppar, socker och 1 krm salt i en skål. Krydda potatisen med kryddblandningen. Ringla oljan på den förvärmda plåten och lägg på potatisen. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Låt majsen rinna av. Lägg sedan på löken och majsen och stek ytterligare ca 10 minuter.
  5. Skiva skinkan.
  6. Koka upp vatten och lägg i ärterna. Låt dem bli varma. Låt ärterna rinna av. Mixa dem sedan med sambal oelek och yoghurt till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera skinkan med kryddrostad potatis och ärtkräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 900 g potatis
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 150 g majskorn
  • ca 500 g rökt skinka
  • 250 g gröna ärter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2138 kJ / 512 kCal