Krämig majspasta med vindelnrökt skinka

7
0
Krämig majspasta med vindelnrökt skinka

En krämig majspasta med perfekt smak av den Vindelrökta skinkan. Grädde kokas upp med sambal oelek, majskorn och spad. För en len och slät konsistens mixas och silas såsen. Addera den smakrika skinkan, purjolök och paprika, såsen är komplett! Toppa med gräslök och servera med nykokt pasta och mangoldskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Krämig majspasta med vindelnrökt skinka

Ingredienser

4 portioner
2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
340 g majskorn
4 port tagliatelle
ca 300 g vindelnrökt skinka
1/2 purjolök
2 röda paprikor
salt och peppar
1/2 kruka gräslök
65 g röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2626 KJ / 628 kCal
Fett 27 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 65 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden