Krämig majspasta med vindelnrökt skinka
En krämig majspasta med perfekt smak av den Vindelrökta skinkan. Grädde kokas upp med sambal oelek, majskorn och spad. För en len och slät konsistens mixas och silas såsen. Addera den smakrika skinkan, purjolök och paprika, såsen är komplett! Toppa med gräslök och servera med nykokt pasta och mangoldskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
2 dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
340 g majskorn
4 port tagliatelle
ca 300 g vindelnrökt skinka
1/2 purjolök
2 röda paprikor
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2626 KJ / 628 kCal
Fett27 g
Salt3.25 g
Kolhydrater65 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer