Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig majspasta med vindelnrökt skinka

En krämig majspasta med perfekt smak av den Vindelrökta skinkan. Grädde kokas upp med sambal oelek, majskorn och spad. För en len och slät konsistens mixas och silas såsen. Addera den smakrika skinkan, purjolök och paprika, såsen är komplett! Toppa med gräslök och servera med nykokt pasta och mangoldskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädde med samal oelek, majskorn och majsspadet. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil. Häll tillbaka i kastrullen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Strimla skinkan. Ansa och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  4. Blanda ner skinka, purjolök och paprika i såsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka gräslöken fint, strö den över såsen.
  6. Servera pastan med såsen och mangoldskott.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 340 g majskorn
  • 4 port tagliatelle
  • ca 300 g vindelnrökt skinka
  • 1/2 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2626 kJ / 628 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer