Kryddkyckling med rostad majsdipp
Vi är övertygade om att det här kommer bli en favorit för hela familjen. Curry- och mangokryddan passar oerhört bra med kycklingen. Tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis och majsdipp med lite hetta har vi en fullträff.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Majsdipp
340 g majskorn
2 tsk olja
2 dl smetana
1/2 tsk sambal oelek
Kyckling
600 g kycklinginnerfilé
1 msk olja
1 msk curry mango krydda
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 668 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott men lite för lite sås
Marielle
2021-02-25Lite kryddig och det piffade upp rätten. Majsdippen var mycket god och passade bra till kycklingen (den var tyvärr inte lika god dagen efter...)
Casper
2021-02-25Supergott och majsdippen är en ny favorit!
Matilda
2021-02-10