Kryddkyckling med rostad majsdipp

13
3
Kryddkyckling med rostad majsdipp

Vi är övertygade om att det här kommer bli en favorit för hela familjen. Curry- och mangokryddan passar oerhört bra med kycklingen. Tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis och majsdipp med lite hetta har vi en fullträff.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Kryddkyckling med rostad majsdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Majsdipp

340 g
majskorn
2 tsk
olja
2 dl
smetana
1/2 tsk
sambal oelek

Kyckling

600 g
kycklinginnerfilé
1 msk
olja
1 msk
curry mango krydda
1
romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Marielle

2021-02-25

Gott men lite för lite sås

Casper

2021-02-25

Lite kryddig och det piffade upp rätten. Majsdippen var mycket god och passade bra till kycklingen (den var tyvärr inte lika god dagen efter...)

Matilda

2021-02-10

Supergott och majsdippen är en ny favorit!

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 668 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept