Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Varma julsmaker på burk

Enkelt sätt att göra egen glögg! Varma julsmaker på burk sprider ljuvliga dofter av kardemumma, kanel och kryddnejlika. Koka vatten tillsammans med kryddorna och tillsätt vin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med glöggkryddor och strösocker i en kastrull. Tillsätt rött vin.
  2. Värm och låt dra en stund med kryddorna.

Tips

En uppskattad present blir glöggkryddor, som kanel, pomeransskal, kryddnejlikor och kardemummakärnor, i en fin burk.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 3 dl vatten
  • 1 dl glögg kryddor
  • 1 msk strösocker
  • 1 flaska rött vin (à 75 cl)
Lägg till i inköpslistan