Färs i pita med ostcrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färs i pita med ostcrème

Ett snabblagat recept på kryddig färs i pita med krämig ostcrème. Du gör pitarullarna av bland annat pitabröd, rödlök, paprika, nötfärs, sambal oelek och romansallad. Enkel och god middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen. Stek färs, lök och paprika i oljan. Smaksätt med sambal, salt och peppar. Vill du ha det hetare så ta mer sambal.
  4. Smula salladsosten och blanda den med matyoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Dela pitabröden i två halvor och fyll med romansallad och färs, toppa med yoghurten.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut både salladsosten och yoghurten mot motsvarande mängd Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 150 g salladsost
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2801 kJ / 670 kCal