Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

En potatissallad med vinägrett är utflyktsmat för gourmeter. Potatissalladen med dijonsenap och kapris blir bara godare när den nykokta potatisen fått marinera i dressingen några timmar. Servera med smakrika grillkorvar i sällskap med en sötstark senapscrème. Lyxmat på utflykten som smakar lika gott hemma vid matbordet.

Kryddkorvar med senapscrème fraiche och potatissallad

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

900 g potatis
3 schalottenlökar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 msk kapris

Senapscrème

2 dl crème fraiche
1 msk skånsk senap
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar

Dressing

1 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten

Till servering

8 kryddkorvar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2745 KJ / 657 kCal
Fett43 g
Salt4.48 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sommarkorv med ljummen potatissallad
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korvgryta med pasta och gurka
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gnocchi i tomatsås med stekt halloumi
    Betyg 4.3 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad