Köttbullar på högrevsfärs

40
5
Köttbullar på högrevsfärs

Crème fraiche, kryddpeppar och ingefära sätter extra smak på dessa goda köttbullar som går hem hos både stora och små. Våra köttbullar på högrevsfärs är en självklar del av ett dignande julbord. Du kan förbereda köttbullarna dagen innan och sedan eftersteka eller värma dem i ugnen.

Köttbullar på högrevsfärs

Ingredienser

ca 40 st
2 gula lökar
2 msk smör
3 msk ströbröd
1 ägg
1 1/2 dl syrad grädde (15%)
500 g högrevsfärs
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk malen ingefära

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Niclas

2022-12-18

Supergoda köttbullar! Högrevsfärs gör stor skillnad jämfört med vanlig nötfärs, värt att prova,

Robert

2021-02-09

Det blir så otroligt mycket godare med blandfärs och dessutom mycket billigare!!

Maria

2020-12-16

Otroligt goda julköttbullar! Ingefäran och kryddpepparn ger en speciell julig smak. Jag gör dom i ugnen och fryser in. Sen steks dom i smör vid serveringen. Kan verkligen rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 712 KJ / 171 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden