Köttbullar på högrevsfärs

35
4
Köttbullar på högrevsfärs

Crème fraiche, kryddpeppar och ingefära sätter extra smak på dessa goda köttbullar som går hem hos både stora och små. Våra köttbullar på högrevsfärs är en självklar del av ett dignande julbord. Du kan förbereda köttbullarna dagen innan och sedan eftersteka eller värma dem i ugnen.

Skriv ut
Köttbullar på högrevsfärs

Ingredienser

ca 40 st
2
gula lökar
2 msk
smör
3 msk
ströbröd
1
ägg
1 1/2 dl
syrad grädde (15%)
500 g
högrevsfärs
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1/2 tsk
mald kryddpeppar
1/2 tsk
malen ingefära

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Robert

2021-02-09

Det blir så otroligt mycket godare med blandfärs och dessutom mycket billigare!!

Maria

2020-12-16

Otroligt goda julköttbullar! Ingefäran och kryddpepparn ger en speciell julig smak. Jag gör dom i ugnen och fryser in. Sen steks dom i smör vid serveringen. Kan verkligen rekommenderas!

Robert

2018-12-06

Köttbullar blir bäst med blandfärs bara det som gäller för mig.

Näringsvärde per portion

Energi 712 KJ / 171 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept