Köttbullar på högrevsfärs
Crème fraiche, kryddpeppar och ingefära sätter extra smak på dessa goda köttbullar som går hem hos både stora och små. Våra köttbullar på högrevsfärs är en självklar del av ett dignande julbord. Du kan förbereda köttbullarna dagen innan och sedan eftersteka eller värma dem i ugnen.
Ingredienser
ca 40 st
2 gula lökar
2 msk smör
3 msk ströbröd
1 ägg
1 1/2 dl syrad grädde (15%)
500 g högrevsfärs
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk mald kryddpeppar
1/2 tsk malen ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi712 KJ / 171 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Kommentarer
Maken äter inte gris, så tack för saftigt recept. Finrev i lite morot i smeten. Eftersom jag inte har tålamod att trilla köttbullar till vardags blev det rejäla biffar.
Mona
2024-03-05Absolut de godaste köttbullarna jag gjort i hela mitt liv. Och jag har gjort många bullar.
Andréas
2023-03-30Supergoda köttbullar! Högrevsfärs gör stor skillnad jämfört med vanlig nötfärs, värt att prova,
Niclas
2022-12-18