Kryddiga plommon med honung och mandel
Ta till vara på höstens skörd i en både söt och kryddig dessert. De ugnsbakade plommonen är ljuvliga i all sin enkelhet och kanelen och ingefäran adderar en rund och fin smak. Flagad mandel bidrar med gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g plommon
1 dl flagad mandel
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 dl flytande honung
Till servering
vaniljglass eller turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. glass.
Energi1091 KJ / 260 kCal
Fett13 g
Salt0.05 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
6 st av mina plommon är mer lämpligt som en portion. Varför inte skriva ungefärlig vikt istället för antal?
Elisabet
2024-08-17Hej Elisabeth! Helt sant! Vi har nu uppdaterat receptet med vikt istället! Tack för kommentaren! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-21Hej Låter väldigt gott, men jag undra, ska det bara vara 6 st plommon till 4 personer???
Marianne
2023-09-12Hej Marianne! Ja, det stämmer, det ska vara 6 st plommon till 4 portioner, dvs 1 1/2 plommon per person. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Otroligt gott! Jag hällde i lite vaniljsocker och en tsk kardemumma i smeten också. Serverade med glass och lite vispgrädde. Succé här hemma. Nästa gång gör jag i portionsformar.
Carola
2022-08-14