Kryddiga plommon med honung och mandel

5
1
Kryddiga plommon med honung och mandel

Ta till vara på höstens skörd i en både söt och kryddig dessert. De ugnsbakade plommonen är ljuvliga i all sin enkelhet och kanelen och ingefäran adderar en rund och fin smak. Flagad mandel bidrar med gott crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kryddiga plommon med honung och mandel

Ingredienser

4 portioner
6
plommon
1 dl
flagad mandel
1 tsk
malen kanel
1 tsk
malen ingefära
1/2 dl
flytande honung

Till servering

vaniljglass eller turkisk yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt glass/yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är inkl. glass.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ulrika

8/6/2018

Det står 1/2 honung. 1/2 vadå? Deciliter?

Redaktionen ICAse

8/7/2018

Hej Ulrika! Tack för din synpunkt! Det ska vara dl, vi har uppdaterat receptet. Hälsningar, Terese

Näringsvärde per portion

Energi 1091 KJ / 260 kCal
Fett 13 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 30 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept