Ta till vara på höstens skörd i en både söt och kryddig dessert. De ugnsbakade plommonen är ljuvliga i all sin enkelhet och kanelen och ingefäran adderar en rund och fin smak. Flagad mandel bidrar med gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt glass/yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsberäkningen är inkl. glass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott! Jag hällde i lite vaniljsocker och en tsk kardemumma i smeten också. Serverade med glass och lite vispgrädde. Succé här hemma. Nästa gång gör jag i portionsformar.
Carola
2022-08-14Det står 1/2 honung. 1/2 vadå? Deciliter?
Ulrika
2018-08-06Hej Ulrika! Tack för din synpunkt! Det ska vara dl, vi har uppdaterat receptet. Hälsningar, Terese
Redaktionen
2018-08-07