UNDER 45 MIN | Enkel

Kryddiga plommon med honung och mandel

Ta till vara på höstens skörd i en både söt och kryddig dessert. De ugnsbakade plommonen är ljuvliga i all sin enkelhet och kanelen och ingefäran adderar en rund och fin smak. Flagad mandel bidrar med gott crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj, kärna ur och halvera plommonen. Lägg i en ugnsform. 
  3. Rör ihop mandel, kanel, ingefära och honung. Fördela på plommonen. 
  4. Baka i mitten av ugnen 35–40 minuter. 
  5. Till servering: Servera plommonen ljumna med vaniljglass eller en klick grekisk yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt glass/yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Näringsberäkningen är inkl. glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 plommon
  • 1 dl flagad mandel
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl flytande honung
Till servering
  • vaniljglass eller turkisk yoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1091 kJ / 260 kCal