Klassisk plommonkaka

9
2
Klassisk plommonkaka

Utsökt recept på klassisk mjuk plommonkaka som passar perfekt att servera till fikat. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mjöl, ägg, plommon, mandel och grädde. Underbart att servera som efterrätt till kaffet!

Klassisk plommonkaka

Ingredienser

6 portioner

Deg

150 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
2 msk socker

Fyllning

1 kg färska plommon
1 dl socker
30 g flagad mandel
1 ägg
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl gelé (t ex aprikos- eller rönnbärsgelé)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Dirk

2022-09-17

Fått inte till matgrädde med ev till stan ingen. Blev flyttande och förstörde kakan.

Christer

2020-02-08

Lättlagad och väldigt god.