Klassisk plommonkaka

Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
2
Klassisk plommonkaka

Utsökt recept på klassisk mjuk plommonkaka som passar perfekt att servera till fikat. Du gör den mjuka kakan av bland annat smör, mjöl, ägg, plommon, mandel och grädde. Underbart att servera som efterrätt till kaffet!

Klassisk plommonkaka

Ingredienser

6 portioner

Deg

150 g  smör
2 1/2 dl  vetemjöl
1   äggula
2 msk  socker

Fyllning

1 kg  färska plommon
1 dl  socker
30 g  flagad mandel
1   ägg
1 1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2 dl  gelé (t ex aprikos- eller rönnbärsgelé)
florsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Fått inte till matgrädde med ev till stan ingen. Blev flyttande och förstörde kakan.

Dirk

2022-09-17

Lättlagad och väldigt god.

Christer

2020-02-08

Testa liknande recept

Kryddiga plommon med honung och mandel
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommon- och mandelgalette
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostkaka med saffran och plommonkopott
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonkaka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga