Sabzi polo med koko sabzi – örtris med persisk omelett
Sabzi polo och koko sabzi serveras traditionellt till nouruz – det persiska nyåret. Sabzi polo är ett persiskt örtris där riset smaksätts med dill, gräslök, koriander och persilja. Koko sabzi är en persisk omelett med örter och gurkmeja. Servera gärna tillsammans med fisk och tzatziki så har du en komplett festmåltid!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
6 portioner
Sabzi polo
4 dl långkornigt ris
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 dl olja eller smör 1/2 dl olja motsvarar 50 g smör
1 1/2 tsk salt
1/2 påse saffran (à 1/2 g)
1 dl persilja
1 dl koriander
1 dl gräslök
1 dl dill
Koko sabzi
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl persilja
2 dl dill
2 dl koriander
2 dl spenat
2 dl finskuren purjolök
5 ägg
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 dl olja
Serveringsförslag
tzatziki
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var bra.
Mohammadreza
2024-06-16Att göra koko sabzi som är persisk mat blir inte lönsamt här i Sverige med dyra örter. Det går åt kilovis med örter. Alternativt om man hittar billig på kinamatbutiker eller orientlivs.
Mitra
2021-03-05