Khoresht-e mast - Saffransdessert

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Khoresht-e mast - Saffransdessert

Kombinationen av lamm, socker och saffransyoghurt låter kanske inte så lockande för den oinvigde. Men redan första tuggan av denna rätt som härstammar från den iranska staden Isfahan är nog för att skingra tvivlen. Serveras i de flesta fall som efterrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Khoresht-e mast - Saffransdessert

Ingredienser

4 portioner
100 g lammbog
1 tsk gurkmeja
1/2 gul lök
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
500 g matyoghurt (10%)

Gör så här

00:45:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1406 KJ / 336 kCal
Fett15.1 g
Salt0.18 g
Kolhydrater38.7 g
Protein10.8 g

Testa liknande recept

Grillad majs på persiskt vis
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddiga kycklingspett med saffran
Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Persiskt ris
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sabzi polo med koko sabzi – örtris med persisk omelett
Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kobideh kebab
Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad