Khoresht-e mast - Saffransdessert

4
0
Khoresht-e mast - Saffransdessert

Kombinationen av lamm, socker och saffransyoghurt låter kanske inte så lockande för den oinvigde. Men redan första tuggan av denna rätt som härstammar från den iranska staden Isfahan är nog för att skingra tvivlen. Serveras i de flesta fall som efterrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Khoresht-e mast - Saffransdessert

Ingredienser

4 portioner
100 g
lammbog
1 tsk
gurkmeja
1/2
gul lök
2
påsar saffran (à 1/2 g)
2
äggulor
1 1/2 dl
strösocker
500 g
matyoghurt (10%)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1406 KJ / 336 kCal
Fett 15.1 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 38.7 g
Protein 10.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept