Kycklinglår och -ben med grillsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglår och -ben med grillsås

Dessa enkla kycklinglår kan inte bli annat än gudomliga efter att ha marinerats i den läckra grillsåsen med inslag av bland annat sambal oelek, liquid smoke, honung och vitlök. Köttet blir mört, smakrikt och delikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 2 dagar före servering: Skölj kycklingdelarna i kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
  2. Lägg kycklingbitarna i en rymlig skål/bunke. Häll över tabascon. Vänd runt. Häll på grillkryddan, lite i taget, och vänd runt. Lägg över i en stekpåse. Ställ kallt över natten.
  3. Blanda ingredienserna till grillsåsen. Häll över i burk med tättförslutande lock. Ställ kallt.
  4. 1 dag före servering: Sätt ugnen på 175°C.
  5. Lägg stekpåsarna med kycklingen på ugnsplåtar. Ugnsstek i 35 minuter. Ta ut påsarna och låt svalna. Kycklingen är nu färdig att grilla men kan också sparas över natten i kylen.
  6. Serveringsdagen: Ta ut kycklingbenen och -låren och lägg dem i en eller flera stora formar. Häll upp hälften av grillsåsen och ställ på tillbehörsbuffén, använd resten till grillningen. Pensla kycklingbitarna med grillsås. Värm dem i 5 -10 minuter på medelvarm grill och pensla upprepade gånger med grillsås.

För alla

Läs innehållsdeklarationen på alla färdiga produkter. I övrigt är rätten fri från ägg.
Grillkrydda kan innehålla mjölk och gluten. Soja anses enligt Livsmedelsverket inte utgöra någon risk för glutenintoleranta.

Tips

Grillad lammkorv
Vi beräknar 1/2 lammkorv (à 125 g) per person + några paket vanlig grillkorv. Grilla lammkorvarna på medelvärme i 7 - 8 minuter. Vänd dem då och då. Dela korvarna efter grillningen.

Grillad Quornfilé
Som vegetariskt grillalternativ föreslår vi att kycklingen byts ut mot quornfilé.
Tina filéerna och krydda dem med cirka hälften av tabascon och grillkryddan (som är angiven till kycklingen). Ställ kallt fram till grillning. Grilla 3 - 4 minuter per sida, pensla med grillsås som till kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 kg kycklinglår och -ben
  • 3 1/2 msk tabasco
  • 1/2 dl grillkrydda
Grillsås
  • 1 flaska tomatsås eller mild chilisås (à ca 300 ml)
  • 1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja) alt woksås e d
  • 1/2 dl sambal oelek (indonesisk chilisås)
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 tsk Liquid smoke (flytande rökextrakt med hickorysmak)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1840 kJ / 440 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden