Kycklinglår och -ben med grillsås
Dessa enkla kycklinglår kan inte bli annat än gudomliga efter att ha marinerats i den läckra grillsåsen med inslag av bland annat sambal oelek, liquid smoke, honung och vitlök. Köttet blir mört, smakrikt och delikat!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
2 1/2 kg kycklinglår och -ben
3 - 3 1/2 msk tabasco
1/2 dl grillkrydda
Grillsås
1 flaska tomatsås eller mild chilisås (à ca 300 ml)
1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja) alt woksås e d
1/2 dl sambal oelek (indonesisk chilisås)
1/2 dl flytande honung
1 tsk Liquid smoke (flytande rökextrakt med hickorysmak)
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1840 KJ / 440 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Enkelt förebereda och mycket gott. Grillsåsen är outstanding.
Niklas
2005-06-25Smakar fantastiskt gott. Kan lika väl göras med kycklingfiléer och kycklinggrillspett
Monica
2005-06-14