Kycklinglår och -ben med grillsås

8
2
Kycklinglår och -ben med grillsås

Dessa enkla kycklinglår kan inte bli annat än gudomliga efter att ha marinerats i den läckra grillsåsen med inslag av bland annat sambal oelek, liquid smoke, honung och vitlök. Köttet blir mört, smakrikt och delikat!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Kycklinglår och -ben med grillsås

Ingredienser

10 portioner
2 1/2 kg kycklinglår och -ben
3 - 3 1/2 msk tabasco
1/2 dl grillkrydda

Grillsås

1 flaska tomatsås eller mild chilisås (à ca 300 ml)
1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja) alt woksås e d
1/2 dl sambal oelek (indonesisk chilisås)
1/2 dl flytande honung
1 tsk Liquid smoke (flytande rökextrakt med hickorysmak)
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt

För alla

Läs innehållsdeklarationen på alla färdiga produkter. I övrigt är rätten fri från ägg.
Grillkrydda kan innehålla mjölk och gluten. Soja anses enligt Livsmedelsverket inte utgöra någon risk för glutenintoleranta.

Gör så här

Tips

Grillad lammkorv
Vi beräknar 1/2 lammkorv (à 125 g) per person + några paket vanlig grillkorv. Grilla lammkorvarna på medelvärme i 7 - 8 minuter. Vänd dem då och då. Dela korvarna efter grillningen.

Grillad Quornfilé
Som vegetariskt grillalternativ föreslår vi att kycklingen byts ut mot quornfilé.
Tina filéerna och krydda dem med cirka hälften av tabascon och grillkryddan (som är angiven till kycklingen). Ställ kallt fram till grillning. Grilla 3 - 4 minuter per sida, pensla med grillsås som till kycklingen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Niklas

2005-06-25

Enkelt förebereda och mycket gott. Grillsåsen är outstanding.

Monica

2005-06-14

Smakar fantastiskt gott. Kan lika väl göras med kycklingfiléer och kycklinggrillspett

Näringsvärde per portion

Energi 1840 KJ / 440 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden